inspir3d

Insearch

Leerlingen lopen vaak met vele onbeantwoorde vragen.
Bij Insearch krijgen de leerlingen de mogelijkheid om hun eigen onderzoek te starten waarmee ze hun vragen kunnen beantwoorden. Hierbij worden de leerlingen gedurende het hele onderzoek door deskundigen geholpen om zo efficiënt en doel gericht mogelijk te werk te gaan en de beste conclusies en resultaten te verkrijgen.

Rozenactie

De dag van de liefde wordt bij ons bekroont met een rozenactie. Deze dag zorgen wij ervoor dat de leerlingen een roos kunnen sturen naar hun vrienden of (aanstaande) vriend(in). Door deze actie hopen wij de titanenarbeid van Cupido te verlichten. Naast het feit dat je voor je medeleerling en de boogschutter der liefde wonderen verricht. Steek je er ook, op het gebied van marketing, wat van op! Hoe maak je het zo aantrekkelijk mogelijk voor de leerling om een roos te kopen? Waar kunnen we de rozen zo goedkoop mogelijk inkopen? En met welke prijs moeten wij hanteren om zoveel mogelijk rozen te verkopen? Omdat Valentijnsdag een dag van de liefde is, zal de winst uit liefdadigheid aan het goede doel gegeven worden. Wil jij iets opsteken over marketing en wil jij de god van liefde van zijn lasten ontvreemden en je medestudenten helpen? Meld je dan nu aan via inspiration@ja.nl of loop naar A09 en vraag naar Thijs van Schie.

Inspir3d

Inspir3d is een projectgroep van de leerlingen vereniging Inspiration. Inspir3d doet van alles; Wij verzorgen lessen aan kinderen van de basis school en ook aan 2e of 3e klassen van het middelbaar onderwijs. Er worden dan ook presentaties gegeven, zodat wij onze kennis kunnen delen. Wij proberen onze eigen kennis op deze manieren uit te breiden en zorgen voor extra uitdaging op onze school. Wij zijn erg gedreven in het vinden van nieuwe en leuke toepassingen van de 3D printer.

School Inspiration Day

“Wat zijn onze lessen toch saai”, “School is slaapverwekkend” en “Weer een les Wiskunde! Zucht…” Deze kreten luiden te vaak door de gangen van het Jan Arentsz. Dit waren uitspraken, die soms ook langs onze huigen naar buiten vlogen. Maar wij als leerlingen, vonden dat hier verandering in moest komen! Wij hebben besloten om één dag per jaar de lessen over te nemen en onze ideale school dag te organiseren. Zo hebben wij de scholieren al mee genomen naar het strand om daar te luisteren naar inspirerende sprekers, originele workshops te volgen en geweldige activiteiten te volgen. Zo hopen wij de leerling te inspireren om wat te maken van hun leven en te genieten van school. Dit doen wij voor 3, 4 en 5 vwo en willen dit maar al te graag overbrengen naar andere niveaus en leerjaren, dus zit jij niet in 3, 4 of 5 vwo en wil jij wel zo’n dag organiseren is dat geen probleem! Meld je voor je eigen project, SID 4&5 of SID 3 aan via inspiration@ja.nl of loop naar A09 en vraag naar Thijs van Schie of Floor Thijssen.

Debatgroep

Zoals een wijze filosoof uit Romeinse imperium ooit zij: “Bis vincit, qui se vincit in victoria” oftewel “wie zichzelf overtreft is de absolute winnaar”. Hier bij de debatgroep geven wij de leerlingen de kans om zichzelf te overwinnen en een absolute winnaar te zijn. Deze kans geven wij door elke week te debatteren en mee te doen aan verschillende debatwedstrijden zoals: het Alkmaars debat en het Lagerhuis. Organiserend zijn wij ook actief, zo hebben we een debatweek voor 2 vwo en samen met de gemeente Alkmaar het Alkmaars debat georganiseerd. Lijkt het jou leuk om mee te gaan debatteren of je discussies te winnen? Meld je dan aan door te mailen naar inspiration@ja.nl of loop naar A09 en vraag naar Thijs van Schie.
Overigens, debatteren wij tijdens schooltijd, dus je zult “helaas” wel enkele uren missen.