#01 Mag ik je (online) welkom heten?

8 april 2021

In de herfst van dit schooljaar werd het steeds duidelijker dat het door corona lastig zou worden om de groep 8-leerlingen en hun ouders ‘live’ te ontmoeten.

In de herfst van dit schooljaar werd het steeds duidelijker dat het door corona lastig zou worden om de groep 8-leerlingen en hun ouders ‘live’ te ontmoeten.
Maar hoe organiseer je dan je contactmomenten en bereik je de groep 8-leerlingen en hun ouders?

Met een werkgroep maakten we een plan om de open dagen, de ouderinformatiedagen en leerlingmiddagen zo persoonlijk mogelijk te maken. Maar hoe geef je iemand het gevoel dat hij welkom is op afstand?

Alleen met een werkgroep begin je niks. Dus overlegden we met leerlingen en collega’s en schakelden we de expertise van bedrijven in die video’s en virtuele tours maakten, zodat de groep 8- leerlingen en hun ouders toch een indruk van de school konden krijgen. Ook onze leerlingvereniging Inspiration hielp mee. Zij maakten vlogs over onder andere het vmbo in Alkmaar, de vestiging Langedijk en het technasium.

Maar het hoogtepunt van de werving was wel de ‘open dagen live-stream’ op 28 en 29 januari.

Jan Arentsz blog 1

YouTuber én oud-leerling Lars Peterzon wordt gefilmd door Inspiration cameraman Luca Verra

In twee dagen lieten onze leerlingen zien hoe leuk het op onze school is. De presentatie was in handen van oud-leerling en YouTuber Lars Peterzon én onze brugklasleerlingen, die vlogden alsof ze nooit anders hadden gedaan. Roel Zintel (eveneens oud-leerling en eigenaar van een mediabedrijf) bracht de open dagen in beeld.

De live-stream was een prachtig voorbeeld van onze trektocht. Een spannend avontuur waar (oud-) leerlingen en personeelsleden volop voor gingen. En het resultaat mocht er zijn.
Er hebben zich meer leerlingen dan vorig jaar aangemeld. Daar zijn we natuurlijk best trots op.

Alle video’s en live-streams zijn terug te vinden op ons YouTube kanaal Jan Arentsz TV.

Geniet ervan!

logo jan arentsz tv


Never a dull moment

Hallo! Leuk dat je mijn blog hebt gelezen.

Mijn naam is Xandra Vierkant en ik ben sinds augustus 2017 verantwoordelijk voor de PR en de communicatie op het Jan Arentsz.
Iedere week gebeurt er wel iets spannends, bijzonders of ontroerends op school en dat wil ik graag met je delen!

Tips, ideeën, of feedback? Stuur me een mailtje: xvierkant@ja.nl.

Hartelijke groet,
Xandra