#02 Sherlock Holmes

15 april 2021

Vorige week vrijdag popte zijn profiel plotseling in LinkedIn op…

Vorige week vrijdag popte zijn profiel plotseling in LinkedIn op.
Rector, Master of Science en Master of Education, gespecialiseerd in verandermanagement en nu volger van het Jan Arentsz.
Zou het kunnen dat HIJ het was? Ik moest nog een paar dagen wachten voor de bevestiging kwam.

Vorig jaar september startten we de sollicitatieprocedure van een nieuwe voorzitter voor het college van bestuur. De huidige bestuurder, Dick Bruinzeel, had aangegeven van zijn welverdiende pensioen te gaan genieten en wij konden aan de slag.
Op een donkere avond zaten we met de vestigingsdirectie, teamleiders, stafhoofden en de raad van toezicht in de aula om de kenschets te bespreken. Natuurlijk wilden we de ingezette koers vasthouden en dus bespraken we in groepjes met elkaar wat we belangrijk vonden en waarin we nog een uitdaging voor de nieuwe bestuurder en onze school zagen.
In de periode erna schoof wervingsbureau Parcours aan die van oktober t/m december gesprekken met verschillende collega’s voerde en een profielschets opstelde. Er werd een benoemingsadviescommissie (BAC) geïnstalleerd met leden van de raad van toezicht, directie, een teamleider én een leerling en toen kon de zoektocht starten.

Natuurlijk waren we allemaal razend benieuwd naar de sollicitanten, maar door corona waren de meeste gesprekken op afstand en konden we geen kandidaten in de school spotten.
Ook Laura (Sytsma), hoofd personeelszaken, hield haar kaken stijf op elkaar. En terecht, want de procedure moet wel netjes doorlopen worden.
Omdat ik haar ook niet in verlegenheid wilde brengen (maar wel nieuwsgierig was) vroeg ik, toen bleek dat de kandidaat zou worden voorgedragen, of de beslissing van de BAC unaniem was. Dat was het geval en daar kon ik het mee doen.

Kees Hoogvorst

Maandag hoorde ik officieel dat HIJ het was geworden.
Hij is Kees Hoogvorst en volgende week gaan we hem ontmoeten.
De weg naar zijn benoeming was lang, maar wel een waaraan velen van ons hebben meegewerkt.
Voor nu alvast: hartelijk welkom op het Jan Arentsz, Kees!


Never a dull moment

Hallo! Leuk dat je mijn blog hebt gelezen.

Mijn naam is Xandra Vierkant en ik ben sinds augustus 2017 verantwoordelijk voor de PR en de communicatie op het Jan Arentsz.
Iedere week gebeurt er wel iets spannends, bijzonders of ontroerends op school en dat wil ik graag met je delen!

Tips, ideeën, of feedback? Stuur me een mailtje: xvierkant@ja.nl.

Hartelijke groet,
Xandra