#04 Veteranen

12 mei 2021

Het is maandagochtend en ik zit in de personeelskantine koffie te drinken als in mijn ooghoek oud-collega Gerhard Akkerman zie zitten….

Het is maandagochtend en ik zit in de personeelskantine koffie te drinken als in mijn ooghoek oud-collega Gerhard Akkerman zie zitten. ‘Wat leuk’ denk ik, ‘hij komt gezellig koffie drinken en even bijpraten’.
Maar dan zie ik nog een oud-collega zitten, Kees Teeling. Hij lacht en ik vraag me af wat de link tussen de twee is. Gerhard gaf aardrijkskunde en Kees scheikunde. Waarom zijn ze hier?

Ik vraag het aan de collega’s met wie ik koffie drink en wat blijkt? Ze zijn hier om te surveilleren tijdens de examens. Dus ik schuif even aan bij Kees en Gerhard. Kees vertelt dat hij meeleeft met zijn oud-collega’s. Hij spreekt ze nog regelmatig en hoort hoe zwaar het is.
Ook Gerhard leeft mee. Hij vergelijkt het met zijn eerste jaar als docent. “Na een week van 16 uur was ik bekaf” zegt hij, “het was slopend. Zo moet het nu ook voelen”.

En daarom zijn ze dus hier. Om hun collega’s te steunen en te surveilleren bij de examens.
Want door corona moeten we de examens van de leerlingen spreiden. Dat vraagt dus ook om meer collega’s en die lopen al op hun tandvlees.

Docent zijn gaat nooit uit je bloed blijkt maar weer.
Bloemen voor deze veteranen.


Never a dull moment

Hallo! Leuk dat je mijn blog hebt gelezen.

Mijn naam is Xandra Vierkant en ik ben sinds augustus 2017 verantwoordelijk voor de PR en de communicatie op het Jan Arentsz.
Iedere week gebeurt er wel iets spannends, bijzonders of ontroerends op school en dat wil ik graag met je delen!

Tips, ideeën, of feedback? Stuur me een mailtje: xvierkant@ja.nl.

Hartelijke groet,
Xandra