#07 We lossen het wel weer op

1 juni 2021

Heb je een lekker weekend gehad? vraag ik aan Dick Bruinzeel….

Heb je een lekker weekend gehad? vraag ik aan Dick Bruinzeel.
Ja hoor, zegt hij met enige aarzeling in zijn stem. Weer een hoop gedoe, maar we lossen het wel weer op.

We hebben nog een paar weken te gaan. De gang staat vol met dozen zelftesten. Want over een week moet de school weer open. En net als veel collega’s vraag ik me af: waarom? Voor die paar weken waarin voornamelijk toetsen worden afgenomen?
Natuurlijk, er zijn steeds meer docenten ingeënt, maar nog niet iedereen heeft twee prikken gehad. En gaan alle leerlingen en personeelsleden zich daadwerkelijk twee keer in de week testen?

Waarom is er niet voor gekozen om het de laatste weken zo te laten als het was? Zodat de roostermakers niet weer aan de slag hoeven en de docenten nu plotseling wéér alles moeten omgooien. Is deze onrust wel zo goed voor ons en de leerlingen die, net als wij, naar een nieuw normaal snakken maar voor wie rust en regelmaat ook minstens zo belangrijk zijn?

Dozen met sneltesten

Het lijkt erop dat het kabinet voorbijgaat aan de mentale uitputtingsslag waar wij allemaal last van hebben. De angst, de zorgen, de verlengde examenperiode, het houdt niet op.

Op het journaal hoor ik dat de inspectie de scholen in de laatste weken  nog gaat controleren.

We zullen ons eraan moeten conformeren, het is niet anders.

Minister Slob: we lossen het wel weer op.
Want zo gaat dat in het onderwijs.


Never a dull moment

Hallo! Leuk dat je mijn blog hebt gelezen.

Mijn naam is Xandra Vierkant en ik ben sinds augustus 2017 verantwoordelijk voor de PR en de communicatie op het Jan Arentsz.
Iedere week gebeurt er wel iets spannends, bijzonders of ontroerends op school en dat wil ik graag met je delen!

Tips, ideeën, of feedback? Stuur me een mailtje: xvierkant@ja.nl.

Hartelijke groet,
Xandra