#09 De molen moet draaien

17 juni 2021

Bianca is haar sleutels vergeten en ze wil de docentenfietsenstalling in…

Bianca is haar sleutels vergeten en ze wil de docentenfietsenstalling in. Conciërge Nico loopt met haar mee, maar de deur staat gewoon open. “Lekker dan”, grinnikt Nico. “Loop ik daarvoor met je mee!”

Kantinebeheerder Frans zeult ondertussen met het examenpapier. Gisteren zijn de examens binnengekomen en zijn collega Meinte heeft de dames van de examenadministratie geholpen met de dozen uitpakken.

Ik loop naar mijn kantoor. Receptioniste Rachel klopt aan en legt de post voor Dick (Bruinzeel) op mijn tafel. “Wanneer neemt hij officieel afscheid?”, informeert ze. We praten even en weg is ze, want de receptie is onbemand.

Daarna bel ik met Rob (conciërge in Langedijk) over de wanddecoratie die hij voor de open dagen heeft ontworpen. Ik vraag of ze terug moeten naar Langedijk. “Neuh”, zegt hij. “Gebruik ze maar in Alkmaar, het ziet er immers leuk uit in de kantine van havo/vwo waar ze nu hangen. En anders ontwerp ik wel iets anders”.

Blog #09 Jan Arentsz
Conciërge Tjerk Hoekstra (Langedijk)

Onze receptionistes, conciërges en kantinebeheerders zijn van alle markten thuis. Ze surveilleren tijdens de pauzes, bouwen tafels, schilderen, decoreren, bestieren de kantine, ontvangen bezoekers aan de receptie, openen en sluiten de school, helpen bij verloren kluissleutels en een lekke band of toveren een ice-pack uit de koeling bij ongelukken.

En, niet onbelangrijk, ze zorgen voor kroketten bij de vergaderingen!

Zonder leerlingen, docenten en administratief personeel is er geen school. Maar ook zonder onze receptionisten, conciërges en kantinebeheerders draait de molen niet.


Never a dull moment

Hallo! Leuk dat je mijn blog hebt gelezen.

Mijn naam is Xandra Vierkant en ik ben sinds augustus 2017 verantwoordelijk voor de PR en de communicatie op het Jan Arentsz.
Iedere week gebeurt er wel iets spannends, bijzonders of ontroerends op school en dat wil ik graag met je delen!

Tips, ideeën, of feedback? Stuur me een mailtje: xvierkant@ja.nl.

Hartelijke groet,
Xandra