#14 Het Verschil

9 september 2021

De eerste twee weken zitten erop voor Kees Hoogvorst, onze nieuwe bestuurder. Lees hier meer…

En Kees: hoe beviel het de eerste twee weken op het Jan Arentsz? vraag ik. Is er veel verschil met de leerlingen van je oude school en wat valt je op?
Kees is natuurlijk Kees Hoogvorst. Hij is inmiddels twee weken voor het echie aan het werk als bestuurder van het Jan Arentsz.

Als je zoals ik, al een aantal jaar op een school rondloopt dan krijg je een beetje last van een blinde vlek. Ik vind het daarom belangrijk om regelmatig nieuwe collega’s te vragen naar hun mening. Uiteraard het liefst een zo eerlijk mogelijke mening, want anders schieten we er niets mee op.

Er is wel degelijk een verschil, geeft Kees aan. Dat heeft natuurlijk te maken met de populatie van de verschillende locaties (Lelystad en Alkmaar/Zuid-Scharwoude). Lelystad is vooral een ‘nieuwe’  stad waar inwoners uit omringende gemeenten zijn gaan wonen. Alkmaar en Zuid-Scharwoude zijn gemeentes waar mensen al jaren wonen.

Zijn de leerlingen ook anders hier? vraag ik. Kees vindt van wel, de sfeer is hier gemoedelijker. Daarmee wil hij overigens geen waardeoordeel geven. De dynamiek is gewoon anders.

De afgelopen weken heeft hij met veel mensen gepraat. Van teamleiders tot vestigingsdirecteuren, van leerlingen tot collega bestuurders en van docenten tot onderwijsondersteunend personeel.
Hij heeft er veel zin in en is energiek, merk ik als ik met hem praat. Probeer het zelf maar eens, zijn deur staat vaak genoeg open voor iedereen.

Net voor de vakantie namen we met Luca van leerlingvereniging Inspiration een mooie videoboodschap op waarin Dick Bruinzeel zijn wens voor Kees uitspreekt en Kees vertelt waarom er in zijn hoofd kortsluiting ontstaat.

Bekijk de video hier…


Never a dull moment

Hallo! Leuk dat je mijn blog hebt gelezen.

Mijn naam is Xandra Vierkant en ik ben sinds augustus 2017 verantwoordelijk voor de PR en de communicatie op het Jan Arentsz.
Iedere week gebeurt er wel iets spannends, bijzonders of ontroerends op school en dat wil ik graag met je delen!

Tips, ideeën, of feedback? Stuur me een mailtje: xvierkant@ja.nl.

Hartelijke groet,
Xandra