#15 Hommeles

16 september 2021

Wat is het toch fijn om omringd te zijn door zoveel experts…

IEEEEEEE. Een hoge gil klinkt achter het bureau van stagiaire Silvy.
Een enorme hommel heeft plaatsgenomen op haar beeldscherm en het ziet er niet naar uit dat hij niet van plan is om weg te vliegen.

Examensecretaris en docent biologie Loek is toevallig in de buurt. Hij raadt aan om TOA (technisch onderwijsassistent) Wilbert erbij te roepen. Dit weet wel raad met de hommel.
Gewapend met twee netten en een glas komt Wilbert rustig binnen lopen terwijl de hommel nu heeft besloten om collega Lisanne ‘aan te vallen’.

Wilbert maant tot kalmte. Ze doet niets, zegt hij. De hommel is een zij, zo weet hij ons te vertellen en heet officieel een aardhommel.

Als ze naar de tl-verlichting vliegt weet hij haar met twee netten te vangen. Daarna schuift hij haar behendig in een glas en toont ons met een glans in zijn ogen de vangst. Een pracht exemplaar.
(Lees verder onder de foto’s)

De hommel wordt nog even getoond aan nieuwsgierige omstanders om daarna vrij te worden gelaten.

In de jaren dat ik op school werk heb ik al vaak van de expertise van de mijn vakcollega’s gebruik kunnen maken.
Zo had ik eens een songtekst die in het Frans moest worden vertaald, moest ik een Duitse tekst die ik voor een familiefeest had gemaakt laten nakijken, vroeg ik een collega die economie gaf om advies over mijn belastingaanslag en (last but not least) was (oud)-docent Willard Mans de kritische meelezer van het boek dat ik schreef.

Wat is het toch fijn om omringd te zijn door zoveel experts. Ik leer elke dag weer nieuwe dingen.


Never a dull moment

Hallo! Leuk dat je mijn blog hebt gelezen.

Mijn naam is Xandra Vierkant en ik ben sinds augustus 2017 verantwoordelijk voor de PR en de communicatie op het Jan Arentsz.
Iedere week gebeurt er wel iets spannends, bijzonders of ontroerends op school en dat wil ik graag met je delen!

Tips, ideeën, of feedback? Stuur me een mailtje: xvierkant@ja.nl.

Hartelijke groet,
Xandra