#20 Masterclass cupcake versieren

12 november 2021

Groep 8-ers lopen een dagje mee…

‘Je jas hangt op kapstok B, dat is handig om te onthouden’, zegt vestigingsdirecteur Jan Willem Heemstra. Een meisje hangt haar jas op en kijkt nog even vluchtig achter zich om te kijken of haar moeder er nog staat. Sommige leerlingen komen vandaag alleen, maar de meeste groep 8-ers van de basisschool worden gebracht door hun ouders.
Teamleider Gery van der Bijl is opgewekt. Ten opzichte van vorig jaar hebben zich zo’n dertig leerlingen meer aangemeld voor de leerlingmiddag van het vmbo. Het aantal deelnemers is meestal een aardige indicatie voor de uiteindelijke aanmelding voor het nieuwe schooljaar. De leerlingmiddag DOEN! is populair en dat is niet voor niets.

Want uren in de schoolbanken zitten is lastig voor de gemiddelde puber.

DOEN!

Het vak DOEN! op het vmbo wordt gegeven in de onderbouw. Drie uur per week kunnen de leerlingen kiezen uit een module die ze een halfjaar volgen en er is voor ieder wat wils. Zo kunnen ze kiezen uit koken, sport , drama, techniek, proefjes doen, acrobatiek, dans, kunst en muziek… Het is nooit saai en bovendien zijn ze lekker fysiek bezig.

Vanmiddag volgen de groep 8-leerlingen twee workshops. Zo kunnen ze alvast proeven aan de sfeer van die grote school waar ze volgend jaar heen gaan. In de aula krijgen ze een toespraak van Gery. Daarna lopen ze mee met een brugklasser die ze gedurende de workshops begeleidt.
Ik sneak even binnen bij docente verzorging Desirée Geerestein, die een masterclass cupcake versieren geeft in het kooklokaal. Na de uitleg gaan de groep 8-ers enthousiast aan de slag. Tussendoor wordt er stiekem gesnoept van de cakejes. Als ik een jongen betrap, moet hij lachen en ik ook.

Op de trap spreek in vier leerlingen aan die de begeleiding verzorgen. Ze weten nog goed hoe eng ze het vorig jaar vonden toen ze ook in groep 8 zaten. En juist daarom is het zo belangrijk dat zij nu de groep 8-leerlingen begeleiden. Het maakt het een stuk minder spannend.

Nog een paar maanden en dan zullen we weten wie onze nieuwe leerlingen worden.


Never a dull moment

Hallo! Leuk dat je mijn blog hebt gelezen.

Mijn naam is Xandra Vierkant en ik ben sinds augustus 2017 verantwoordelijk voor de PR en de communicatie op het Jan Arentsz.
Iedere week gebeurt er wel iets spannends, bijzonders of ontroerends op school en dat wil ik graag met je delen!

Tips, ideeën, of feedback? Stuur me een mailtje: xvierkant@ja.nl.

Hartelijke groet,
Xandra