#22 Venus

3 december 2021

Goddess on the mountain top…

‘Wie maakt er nou zo’n standaard?’ roept drummer Max vertwijfeld uit, terwijl hij worstelt met het exemplaar. ‘Het lijkt wel een beetje op de poot van een ooievaar’ zegt docent en gitarist Henk den Uil.

Al 35 jaar begeleidt Henk de schoolband. Hij is begonnen met vijf andere collega’s, waaronder Job Netten (huisdrukker én oud-drummer van de George Baker Selection). Vandaag de dag doet hij de begeleiding samen met aardrijkskunde-docent Wouter Lagerveld (gitaar).
De schoolband bestaat uit: Jo-Ann en Julia (zang), Isabel (bas), Max (drums) en Dean (gitaar/toetsen/zang).

Trouw repeteren ze iedere dinsdagmiddag, van kwart over drie tot half 7 om precies te zijn. De leerlingen krijgen er geen cijfer voor, maar wel eeuwige roem. Het repertoire bestaat grotendeels uit covers.
Memorabel zijn de optredens in de Waerdse Tempel, Bob’s Saloon, Atlantis en natuurlijk het optreden op het dak van de school (ter ere van het 40-jarige jubileum van het Rooftop-concert van The Beatles).

Multi-instrumentalist Dean zet Venus van Shocking Blue in. Hij wil verder in de muziek en dat gaat hem volgens Henk ook lukken. Dean is eager, zoekt altijd alles op over de in te studeren nummers en weet te vertellen dat Venus de eerste grote hit van een Nederlandse band in het buitenland was.
Ik vertel hem dat Shocking Blue zangeres Mariska Veres eigenlijk een foute tekst zong (Goddness on the mountain top in plaats van Goddess on the mountain top) en dat Nirvana het nummer Love Buzz heeft gecoverd. Enthousiast zegt hij dat hij het vanavond gelijk gaat opzoeken.

Na een paar keer spelen moet Wouter weg naar een rapportvergadering, maar de band speelt gewoon door. Henk hoopt dat er nog een docent bijkomt. Het zou mooi zijn als dit lukt.
Over niet al te lange tijd wil hij met pensioen.

blog Jan Arentsz schoolband
blog Jan Arentsz schoolband
blog Jan Arentsz schoolband
blog Jan Arentsz schoolband
blog Jan Arentsz schoolband
blog Jan Arentsz schoolband

Never a dull moment

Hallo! Leuk dat je mijn blog hebt gelezen.

Mijn naam is Xandra Vierkant en ik ben sinds augustus 2017 verantwoordelijk voor de PR en de communicatie op het Jan Arentsz.
Iedere week gebeurt er wel iets spannends, bijzonders of ontroerends op school en dat wil ik graag met je delen!

Tips, ideeën, of feedback? Stuur me een mailtje: xvierkant@ja.nl.

Hartelijke groet,
Xandra