#25 Uitgestelde werving

3 februari 2022

De werving is ook dit jaar weer anders dan anders…

Het is maandag 31 januari op het moment van schrijven en het stormt.
Normaal gesproken moet ik nu compleet zen zijn, omdat de open dagen erop zitten. Maar het weer en corona hebben anders bepaald.

Begin januari kwam het besluit van de regering om de scholen langzaam weer open te stellen. De directeuren van de VO-scholen in onze regio kwamen bij elkaar. Want naast de reguliere lessen speelde er nu ook iets anders. Mogen we leerlingen van groep 8 ontvangen in school?
Er was nog veel onduidelijk en dus zetten wij in op online open dagen (27 en 28 januari) en werden de leerlingenmiddagen verschoven naar februari.

Van de scholen in Alkmaar en omgeving waren wij de eerste die open dagen hadden. En omdat je dat nu eenmaal niet in een weekje hebt geregeld, focusten we ons op een livestream, met (naast onze leerlingen) oud-leerling Lars Peterzon als presentator.
Dit jaar hadden we nog een extra troef in de persoon van Rami Kooti Arab, die momenteel furore maakt in de populaire serie Brugklas en ook gewoon bij ons op school rondloopt.

Na wat opstartproblemen bij de eerste livestream verliep de tweede dag nagenoeg vlekkeloos. De verschillen en overeenkomsten tussen de vestigingen werden mooi in beeld gebracht en achter de schermen smaakten de (vegetarische) hotdogs en belegde broodjes weer heerlijk.
Het enthousiasme van de leerlingen werkte aanstekelijk. Daar wordt iedereen wel vrolijk van.

En dan komt normaliter dus het rustmoment, dat nu uitbleef…

Drie weken moeten we nog tot de voorjaarsvakantie, met uitgestelde leerlingmiddagen en een kijkdag op 17 februari. Ik ben, net als veel collega’s, moe maar wel enorm blij dat we op de 17e toch nog leerlingen in school mogen ontvangen. Want hoe leuk en goed de online open dagen ook zijn verlopen, als leerling krijg je toch echt pas een idee als je in de school van je toekomst rondloopt!

De online open dagen zijn nog terug te kijken op ons YouTube kanaal Jan Arentsz TV.


Never a dull moment

Hallo! Leuk dat je mijn blog hebt gelezen.

Mijn naam is Xandra Vierkant en ik ben sinds augustus 2017 verantwoordelijk voor de PR en de communicatie op het Jan Arentsz.
Iedere week gebeurt er wel iets spannends, bijzonders of ontroerends op school en dat wil ik graag met je delen!

Tips, ideeën, of feedback? Stuur me een mailtje: xvierkant@ja.nl.

Hartelijke groet,
Xandra