#26 Build your Tribe

3 maart 2022

Woest aantrekkelijk samenwerken – hoe doe je dat?

Woest aantrekkelijk samenwerken – hoe doe je dat?

Onwennig loop ik de koude fabriekshal in. Het kopje thee warmt mijn handen en de hal is gevuld met collega’s, picknicktafels en klapstoeltjes. Op het scherm staat dat we vandaag woest aantrekkelijk gaan samenwerken.

Walter van Human Dimensions legt uit wat we gaan doen.
Dit is niet zomaar een studiedag, vandaag gaan we een Jan Arentsz tribe bouwen. Mensen organiseren zich in sociale groepen. Antropologen noemen dit tribes. Wij gaan ontdekken hoe we nog beter kunnen samenwerken.

Dan springt Jitske Kramer het podium op. Jitske is een hyper enthousiaste powerhouse van een antropologe. Ze reist de wereld over en doet onderzoek naar universele vragen.

Ze houdt ons een spiegel voor. Wat is normaal? Wie bepaalt wat we normaal vinden?

Dat doen we samen blijkt. Dat is onze cultuur. Jitske vertelt over de fases van een cultuurshock en laat een video zien van haar puberdochter die op een van haar reizen met veel moeite een insect eet. Maandenlang had haar dochter dit voornemen, maar op het moment suprême blijkt het eten toch lastiger dan gedacht. De coachende moeder loodst haar erdoorheen en de triomf na het verorberen ervan (het is net een boontje!) is groot.

Er is ruimte om te zeggen wat je denkt en voelt

Na de pauze spelen we een kaartspel in groepjes van vier.  We krijgen kort de tijd om de regels te lezen en moeten ze daarna inleveren. Praten en schrijven is verboden.

Na één ronde wisselen twee van de vier personen van groepje en al snel merken we dat de groepen verschillende regels hebben. Dat is een mooie metafoor en bruggetje naar het laatste stuk van de keynote van Jitske. Want hoe doen wij ons werk en wie bepaalt de regels? En is het ook niet eens fijn om een frisse wind door je organisatie te voelen waaien? Te luisteren naar die nieuwe collega die het anders doet dan jij gewend bent?

Ik moest denken aan de les Nederlands die ik vorige week gaf aan een vmbo klas. Het was onrustig en over en weer hoorde ik verwijten (mevrouw: hij doet…). Ik schreef drie moeilijke woorden op het bord: irritatie, integratie en acceptatie en ik vroeg de klas of ze zich weleens aan elkaar ergerden. Een volmondig JA klonk op het werkplein. Daarna legde ik uit dat ik in mijn leven het meest geleerd heb van de mensen die anders waren dan ik. Door integratie ontstaat acceptatie en leren we elkaar beter begrijpen en waarderen en verdwijnt de irritatie op de achtergrond.

Dan volgt het kampvuurgesprek en is het tijd om onze nieuwe bestuurder, Kees Hoogvorst, als chief van onze tribe aan het woord te laten. De komende jaren staan er grote veranderingen op de agenda. De brede basisvorming, de leerlingeninstroom van het vmbo die met 20% afneemt en de integratie met het speciaal onderwijs. Geen lichte kost. Met deze veranderingen op komst is het essentieel dat we meer gaan samenwerken. Hij wil weten wat hiervoor nodig is, als team en als individu.

Een voor een komen mijn collega’s voor de microfoon en daar ben ik blij om. Er is ruimte om te zeggen wat je denkt en de ideeën variëren van: ‘meer tijd en ruimte voor ontwikkeling’ tot ‘elkaar blijven informeren’ en ‘meer activiteiten met elkaar buiten school organiseren’.

Daarna trekt de chief zich met een paar raadgevers terug en heeft de rest in groepjes nog wat kampvuurgesprekken met elkaar. Als Kees terugkomt zegt hij blij te zijn met de input. Als oud-bakker kan hij hier wel chocolade van maken. Er zijn ideeën, die vrij makkelijk zijn in te vullen. Zoals meer (christelijke) feesten samen vieren en de jaaragenda’s op elkaar afstemmen. Maar er zijn ook lastige vragen die we met elkaar moeten uitzoeken.

De wil om samen te werken is er ontegenzeggelijk, maar we gaan niet standaardiseren.

Wat we wél gaan doen is tijd en ruimte creëren om met elkaar te overleggen.
Want iedereen heeft het recht op zijn eigen verhaal en om gehoord te worden.


Never a dull moment

Hallo! Leuk dat je mijn blog hebt gelezen.

Mijn naam is Xandra Vierkant en ik ben sinds augustus 2017 verantwoordelijk voor de PR en de communicatie op het Jan Arentsz.
Iedere week gebeurt er wel iets spannends, bijzonders of ontroerends op school en dat wil ik graag met je delen!

Tips, ideeën, of feedback? Stuur me een mailtje: xvierkant@ja.nl.

Hartelijke groet,
Xandra