Conferentie Maatschappelijke Diensttijd

Vrijdag 18 mei zijn wij, dertien leerlingen van het Jan Arentsz, naar de Conferentie van de invulling van de Maatschappelijke Diensttijd in Utrecht geweest.
Deze conferentie was bedoeld voor de invoering van de nieuwe maatschappelijke diensttijd, die door ons, jongeren, ingevuld mag worden. Deze maatschappelijke diensttijd is bedoeld
om jongeren meer te betrekken bij de maatschappij en hen extra persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden te bieden.

In de ochtend konden we kiezen uit verschillende workshops, waarin het kort duidelijk werd hoe het is om een maatschappelijke diensttijd te doen. Het waren leuke en interessante workshops, zoals defensie en debatteren.
Tijdens de werkconferentie in de middag zijn een aantal voorbeelden voor de diensttijd voorgelegd. Deze voorbeelden mochten wij beoordelen en adviseren.

Vrijdag 25 mei is het vervolg op deze dag in Amsterdam. Dan gaan dertig jongeren, waarvan twee leerlingen van onze school, échte plannen maken en oordelen over de voorbeelden van de diensttijd. Deze ideeën worden mee de Tweede Kamer ingenomen, waar echt naar deze ideeën over de maatschappelijke diensttijd wordt gekeken.

Het was een zeer interessante en zeker leerzame dag!

Amber, leerlinge

 

Geen reacties mogelijk.