Cultuurdag vmbo 1 en 2

Afgelopen dinsdag 22 november hebben de leerlingen de eerste cultuurdag van dit schooljaar gevolgd !

Brugklasleerlingen kunnen dit jaar een keuze maken uit zes disciplines; ritme, beeldend, podium, digitaal, theater vormgeving en digitaal. Vanuit elk discipline worden twee workshops aangeboden, zodat er een kleine verdieping en doorlopende leerlijn ontstaat. Jaarlijks zijn er twee cultuurdagen. Leerlingen van klas 2 krijgen dezelfde disciplines aangeboden, maar kunnen kiezen voor twee workshop die langer duren, zodat er een verdieping ten opzichte van het vorige jaar ontstaat.

Buiten deze workshops hebben de leerlingen ook kunnen genieten van een prachtige film in het Filmhuis! Onderwerp van de film was; hoe maak je jezelf populair? Op zijn nieuwe school in Parijs heeft een tiener moeite zijn plaats te vinden. Hij moet kiezen tussen het populaire groepje ‘cool kids’ of de nerds met wie hij zich veel beter vermaakt. Ontdekken wie je echte vrienden zijn is nog niet zo makkelijk. Leerlingen vonden de film mooi en indrukwekkend!

Het was weer een superdag! De foto’s van de workshops zeggen genoeg!! Dank aan het enthousiasme van Artiance, Het Filmhuis en docenten en het allerbelangrijkste, de leerlingen van het Jan Arentsz!

 

Geen reacties mogelijk.