Duurzame Doe Dag 2018 en JA Langedijk

Op 14 juli vindt van 16.00 – 22.00 uur op het terrein van zwembad De Bever in Sint Pancras de Duurzame Doe Dag 2018 plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door Millenniumgemeente Langedijk, Stichting Sportservice Langedijk en het Jan Arentsz Langedijk.

De dag staat in het teken van (schoon) water en de entree is gratis. Er zijn diverse activiteiten en presentaties, er is een DJ, er zijn foodtrucks, spelletjes, een loterij en er is een optreden van het “Kidsgear Children’s Choir” uit Oeganda. De opbrengst van deze dag gaat naar een drinkwaterproject voor scholen in Bukomansimbi in Oeganda. Dit project is opgezet door de stichting UP4S, waar het Jan Arentsz zich al jarenlang voor inzet.

Op deze dag zullen achttien leerlingen ondersteuning bieden. Deze leerlingen brengen in februari 2019 een bezoek aan het project in Oeganda en kunnen dan met eigen ogen zien hoe het leven in een andere cultuur er aan toe gaat.

Wij willen onze leerlingen bewust maken van de wereld om ons heen. Dit past goed bij onze visie op ons onderwijs, waar het versterken van het zelfbewustzijn van de leerlingen centraal staat.

 

Geen reacties mogelijk.