HIV, the next gen

Op 21, 22 en 23 juli vond in het CASA hotel van Amsterdam een HIV conferentie plaats, waarvoor gemotiveerde leerlingen zich konden aanmelden.
Fabiën uit vwo-5 schreef een artikel over de conferentie:

De ene leerling had als reden zijn cv op te krikken door het krijgen van een certificaat hiervoor, de ander vanuit oprechte interesse naar wat zij, de ‘next gen’, kunnen doen tegen HIV.
HIV staat voor Human Immunodeficiency Virus, dat stap voor stap het afweersysteem afbreekt, die je lichaam juist heeft opgebouwd om te beschermen tegen allerlei virussen en bacteriën. Het volgende stadium op HIV is AIDS, dit is een verkregen ziekte waarbij het afweersysteem niet werkt. AIDS is dodelijk, daarentegen kun je wel leven met HIV, wanneer je dagelijks medicijnen slikt.
Belangrijke personen als Françoise Barré-Sinoussi (de ontdekster van het HIV virus), Charles Boucher en Timothy Brown (enige genezen persoon) spraken op de conferentie.
Op 23 juli hebben wij ‘The world AIDS day’ bezocht, dit was een evenement dat jaarlijks plaatsvindt in een ander land. Bekende mensen zoals Prins Harry, Meghan Markle en Emma Watson bezochten het evenement. Het doel is om informatie te geven over meningen vanuit verschillende perspectieven aan bezoekers uit verschillende landen.

De driedaagse conferentie was een waardevolle ervaring.

 

Geen reacties mogelijk.