IMUNA

In het weekend van 8 t/m 10 juni heeft het Jan Arentsz deelgenomen aan het International Model United Nations (IMUNA) of Alkmaar. Vijftien leerlingen hielden zich het hele weekend bezig met wereldwijde vraagstukken zoals mensenrechten en het milieu.
Hierbij zijn oplossingen voor de probleemstelling uitgebreid besproken en is er gedebatteerd over oplossingen. Aan dit Engelstalige project hebben allemaal studenten uit de hele wereld meegedaan. Zo waren er mensen uit onder andere Egypte, Noorwegen en Turkije. Natuurlijk was het hard werken, maar hier stond je amper bij stil door de geweldige sfeer die er hing.
Tijdens IMUNA heeft iedereen nieuwe (buitenlandse) vrienden gemaakt en super veel geleerd. Eerst was het nog wel even wennen en moest iedereen nog de spreekwoordelijke kat uit de boom kijken, maar na een paar goede gesprekken tijdens de lunch en enkele activiteiten om elkaar beter te leren kennen, werd de druk om je stem te laten horen vele malen minder en kreeg iedereen zelfs een leuke tijd!
Al met al was het een geslaagd weekend !

Sam (Inspiration) leerling

 

Geen reacties mogelijk.