Midden in de winternacht

Spannend, eten, naar de kerk, diner, foute kersttrui? De week voor de kerstvakantie staat het binnen het vmbo altijd bol van de activiteiten.

De brugklassen hebben op donderdagavond allemaal een diner op school gehad. En werkelijk iedereen was zeer netjes gekleed, zelfs de docenten! Op vrijdagochtend zijn ze nog naar de Vue gegaan om daar een film te bekijken.

De tweede klassen hebben op donderdagmiddag een kerstviering gehad in het remonstrantse kerkje aan het Fnidsen. Alle leerlingen hebben hier een aandeel in. De locatie is altijd erg sfeervol maar wat de leerlingen doen, maakt het nog specialer.

De derde en vierde klassen vierden Kerst met hun klas op vrijdagochtend. Ze verzamelden in een lokaal met hun mentor. Iedereen nam iets lekkers mee en zo werd er met de hele klas lekker gebruncht.

Maar daarmee was de vrijdag nog niet afgelopen. Voor de tweede, derde en vierde klassen stond er nog een theaterstuk op het programma.

En hier moet echt even nadrukkelijk iets over gezegd worden!

WOOOOW!! Wat was dit goed! Waarom? Onze eigen leerlingen hebben dit stuk namelijk gemaakt en opgevoerd. Ze stelden zich kwetsbaar op en het was muisstil in de zaal. Het zat goed in elkaar en ze speelden het zeer overtuigend. Er werd gelachen, gehuild, geschreeuwd, gezongen en gerapt en dat allemaal door ONZE leerlingen. #trots

En we zijn ongelofelijk trots op ze, op al onze leerlingen. Want wat weten ze in deze week altijd weer ontzettende mooie vieringen neer te zetten. Ieder jaar worden wij weer blij verrast. Leerlingen die zelf iets heerlijks bakken voor het diner, een zelfgemaakt gedicht voordragen tijdens een viering of een kerstkaart aan hun docent geven.

Leerlingen, dank jullie wel voor dit jaar. Voor nu, lekker genieten van de vakantie en we wensen jullie fijne feestdagen!

 

Geen reacties mogelijk.