Oh kom maar eens kijken……

Het is leuk om te zien hoe enthousiast leerlingen zijn over een bepaalde sport, maar ook hoe enthousiast ze zijn over sporten buiten de gymles om. In de eerste en tweede klas hebben alle leerlingen naast een CULTuur ook een SPORTuur.

Brugklassen

Elke maandag wordt er op het vijfde uur een SPORTuur gegeven. Deze uren zijn anders dan de gymles en worden ook niet door de gymdocenten gegeven, maar door vakdocenten van school en externen. Hierdoor bekijken de bruggers hun vakdocent ook eens op een andere manier.
De sporten die gegeven worden zijn: voetbal, basketbal, softbal, volleybal en judo. De leerlingen krijgen drie weken achter elkaar een bepaalde sport en wisselen dan door. Het sportuur voor de brugklassen is alleen in de eerste en vierde periode. In de andere periodes is er het CULTuur.

Tweede klassen

De tweedeklassers hebben op donderdag het SPORTuur. Deze leerlingen krijgen andere sporten dan de “basissporten” zoals hierboven beschreven, maar juist sporten die minder bekend zijn of nieuw. Voorbeelden hiervan zijn SUPpen(Stand up Paddling), Freestyle motion(trampoline springen), dansen en tafeltennis.
Leerlingen krijgen deze sporten gedurende drie weken aangeboden. Het verschil met de brugklassers is dat de tweedeklassers zelf sporten kunnen kiezen.

De leerlingen vinden het erg leuk als er publiek is, dus ouders die willen komen kijken zijn van harte welkom. 

 

 

Geen reacties mogelijk.