Op weg naar het Lagerhuis

Ook dit jaar deed het debatteam van het Jan Arentsz weer mee aan de debatwedstrijd; “Op weg naar het Lagerhuis”. Tien leerlingen, het promotieteam en docent Nederlands, meneer Mans vertrokken naar Bloemendaal om de strijd tegen andere debatterende teams uit heel Noord-Holland aan te gaan.

Donderdagochtend 22 februari werden de laatste voorbereidingen getroffen. Stellingen werden voorbereid, taken verdeeld en debatten geoefend. Rond 12 uur vertrokken we op de fiets naar het station. Na wat gestuntel in de fietsenstallingen, kaartjes kopen en rennen voor de trein, waren we eindelijk op weg naar de Hartenlustmavo in Bloemendaal. In de trein werd alles nog even doorgenomen.
Eenmaal aangekomen begon vrijwel meteen de opening. Na een korte uitleg hoe de wedstrijd zou verlopen en de loting voor de wedstrijden kon alles echt beginnen. De eerste wedstrijd was al meteen spannend. Er werd begonnen met de V-rede.
Nick vertegenwoordigde hierbij onze school, maar won helaas niet.

Na enig zoekwerk naar het lokaal kon ook de laatste wedstrijd beginnen. De leerlingen van de tegenpartij waren een stuk jonger, maar daarom niet minder fanatiek. Helaas verloren we ook deze partij.

Toen we onze goodiebags hadden opgehaald vertrokken we met de scholen die in andere poules laatste geworden waren weer richting het station. De treinreis was een stuk minder gestrest dan op de heenweg en iedereen was moe van de hele dag. Eenmaal terug in Alkmaar werd er gezamenlijk nog wat gegeten voordat iedereen weer naar huis ging.
Ondanks dat we niet gewonnen hebben, was het een erg leuke dag. We gaan volgend jaar gewoon weer meedoen. We hopen dat het resultaat dan beter is.

Amber, leerlinge

 

Geen reacties mogelijk.