Sportief uitgedaagd

Onlangs was het zover; de aftrap van ons SPORTuur. De leerlingen van de brugklas krijgen dit jaar achttien uur EXTRA sport!

De leerlingen volgen clinics op het gebied van: basketbal, softbal, badminton, rugby, atletiek en voetbal. Deze clinics uren worden verzorgd door specialisten. Zij worden daarbij geassisteerd door LO-2 leerlingen uit de examenklassen van het vmbo.

LO-2 is een bijzonder extra vak waarin leerlingen zich fysiek maar ook zeker persoonlijk ontwikkelen.

Onder onze docenten hebben wij ook specialisten, zij geven naast hun ‘gewone’ lessen ook nog eens les in bewegen. En dat vindt iedereen leuk, want zo zo leren we elkaar ook eens van een andere kant kennen.

Veel van onze leerlingen kunnen voetballen. En wij houden van uitdagen. Daarom hadden wij drie echte straatvoetballers bij ons op school uitgenodigd. Zij geven clinics namens Futsal Fissa van de KNVB. In de pannakooi (een door hekwerk omsloten speelveld) lieten deze straatvoetballers hun vetste skills zien.

Na de show namen de leerlingen en docenten het in een 1 tegen 1 duel op tegen de straatvoetballers. Dat het geen gemakkelijke opgave was stond wel vast. Maar het was wél een fantastische uitdaging en mooie aftrap van het SPORTuur.

 

Geen reacties mogelijk.