ELOS school – Cambridge Engels

Als ELOS-gecertificeerde school (Europa als Leeromgeving op Scholen) maken onze leerlingen in verschillende vakken kennis met een Europese leeromgeving. Een voorbeeld hiervan zijn lessen Cambridge Engels. Sinds 2013 zijn we op het Jan Arentsz gestart met Cambridge Engels in het vwo.

Vanaf de tweede klas kunnen leerlingen die in de brugklas gemiddeld een 8 staan voor Engels (of een positief advies van de docent krijgen) de mogelijkheid om naast het reguliere rooster één les Engels per week te volgen. Deze lessen zijn ter voorbereiding op de lessen Cambridge Engels in 4- en 5 vwo.

Voorwaarden hiervoor zijn dat een leerling ook weer gemiddeld een 8 staat aan het einde van de derde klas.

De lessen worden (afhankelijk van de groepsgrootte) één of twee keer per week gegeven. Aan het eind van vwo-5 kunnen de leerlingen examen doen in Alkmaar bij het Horizon College. Dit examen wordt afgenomen door Engelse docenten uit Cambridge. Als leerlingen slagen dan ontvangen zij het C.A.E. (= Certificate in Advanced English). Dit is vergelijkbaar met het E.R.K. (Europees Referentie Kader) niveau C1 en het is een internationaal erkend diploma. Het examen is overigens niet verplicht.

De boeken (voor vwo-4 een tekstboek en een werkboek en voor vwo-2 alleen een tekstboek) moeten zelf worden betaald maar de lessen daarentegen zijn helemaal gratis!

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer of informeer bij docent Willem Westendorp naar alle ins- en outs. Email: wwestendorp@ja.nl.

De eerste 11 leerlingen hebben inmiddels het certificaat Cambridge Engels in ontvangst genomen. Lees hier meer…

elos