Gymnasium

muntLeerlingen met belangstelling voor (klassieke) talen en cultuur kunnen kiezen voor het gymnasium. In de gymnasiumbrugklas krijgen de leerlingen twee uur Latijn. Naast het vertalen wordt er veel tijd besteed aan de Griekse en Romeinse mythologie. In de tweede klas krijgen de leerlingen naast Latijn ook Grieks.

De Grieken en Romeinen hebben een enorme invloed gehad op onze samenleving. Op het gymnasium leren de leerlingen veel over deze oude culturen.
Leerlingen die belangstelling voor Grieks en Latijn hebben, maar twijfelen of ze het aankunnen, kunnen voor een jaar Latijn en Grieks volgen. Na dat jaar is het mogelijk om van de Gymnasiumbrugklas over te stappen naar het atheneum.

Na de derde klas kunnen de leerlingen kiezen voor Latijn of Grieks of beide talen. Leerlingen die na klas 4 van het gymnasium hun opleiding vervolgen op het atheneum, krijgen een certificaat van vier jaar gevolgd gymnasium-onderwijs.

Het gymnasiumonderwijs wordt ondersteund door diverse excursies, bijvoorbeeld naar Xanten, een Romeins archeologisch park in Duitsland. In de vierde klas is er een tweedaagse reis naar Keulen met daarin een bezoek het Praetorium en het Römisch-Germanisches Museum in Keulen.

In de vierde, vijfde en zesde klas worden er allerlei toneelvoorstellingen en tentoonstellingen bezocht die met de klassieke oudheid te maken hebben. In de vijfde klas is de werkweek naar Rome.

Nieuwsbrief

Download hier de laatste nieuwsbrief voor het gymnasium.

nieuwsbrief 3 gymnasium voorkant