Toetsing en examens

Op deze pagina vindt u informatie over het toetsen, het laten overgaan van leerlingen en het eindexamen.

Toetsbeleid HAVO/VWO

Een transparant toetsbeleid is voorwaarde om leerlingen te helpen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen en om hen een goede basis te laten verwerven voor hun vervolgopleiding.

Algemene toetsbeleid
Toetsbeleid havo/vwo

Bevorderingsreglement HAVO/VWO

Bij het over laten gaan van leerlingen is het bevorderingsreglement van kracht.
Bevorderingsreglement onderbouw* – klik hier om het bestand te downloaden.
Bevorderingsreglement bovenbouw –  klik hier om het bestand te downloaden.

* mogelijk komen er nog enkele wijzigingen die verband houden met het technasium.

Eindexamen HAVO/VWO

Deze informatie heeft betrekking op het Centraal Examen. Klik op een onderwerp om de betreffende informatie te bekijken.

Examenreglement
Examenregeling
Slaag- zakregeling

PTA

Havo
Vwo

Eindexamensite

Op de eindexamensite.nl kan online geoefend worden voor het eindexamen. Inloggen kan met het schoolaccount van VO-content (de schoolnaam is: Jan Arentsz College). Klik hier om in te loggen.

Extra examentraining in de buurt

Het is zover: het examenjaar. Een spannend jaar met als absoluut hoogtepunt de eindexamens. Net als voorgaande jaren, biedt Lyceo examentrainingen aan die plaatsvinden bij ons in de buurt, namelijk op de locatie van het ROC Horizon College Alkmaar. Omdat wij samenwerken met Lyceo kunnen de trainingen worden aangeboden tegen gereduceerd tarief.

Direct inschrijven
Inschrijving voor één of meer examentrainingen kan via www.lyceo.nl/janarentsz. Wij raden je van harte aan niet te lang te wachten met inschrijven zodat je verzekerd bent van een plek.

Meer weten?
Heb je vragen of wil je meer informatie over de examentrainingen of over Lyceo? Neem dan contact op met Lyceo door te bellen naar 071- 790 00 40 of kijk op www.lyceo.nl.