In Memoriam: Louis de Boer

Dit weekeinde bereikte ons het bericht van het overlijden van Louis de Boer, oud-docent Techniek aan deze school van 1992 tot 2014. Hij overleed donderdagavond 5 november in aanwezigheid van zijn directe familieleden. We wisten dat Louis ernstig ziek was en dat hij niet meer beter kon worden, toch kwam dit bericht als een schok voor de gemeenschap van personeel en leerlingen van onze school. In een speciale dagopening op maandag 9 november hebben we samen met de leerlingen aandacht besteed aan zijn overlijden.
Louis was een vaardig en een aardig docent, geliefd bij leerlingen en bij zijn collega’s. Altijd aardig en opgewekt, zeiden zijn leerlingen over hem. Zo spraken zijn collega’s ook over Louis, een bescheiden en zachtaardig persoon, iemand met een groot geloof ook. Naar dat geloof leefde hij en zo was hij een voorbeeld voor velen.
In juli 2014 nam Louis afscheid van school om te gaan genieten van zijn pensioen, samen met zijn vrouw Marian en zijn kinderen en kleinkinderen. Hij vertelde bij zijn afscheid van zijn plannen na het werkzame leven en daarbij was een grote rol weggelegd voor het uitdragen van zijn geloof.
Helaas heeft hij maar kort van zijn niet-werkzame deel van zijn leven kunnen genieten. Dit voorjaar werd bekend dat hij ernstig ziek was en ook niet meer beter kon worden.
Dat hij moge rusten in vrede. We wensen zijn familie alle kracht toe om dit verlies te kunnen dragen.