Langedijk in Woord

Sterk in Sport en Cultuur

De kracht van een kleine school

De leerlingen in Langedijk vinden dat er op school een prettige sfeer hangt. De rust in het gebouw en het vriendelijke contact tussen leerling en docent vallen daarbij op. Je voelt je thuis in Langedijk. Hier krijg je de persoonlijke aandacht, die je verdient. Schoolprestaties en het diploma tellen, want daarvoor zit je op school. Maar ook en misschien wel vooral, dat je op het Jan Arentsz gelukkig bent. Voel je je thuis, dan ga je beter presteren.

En dat werkt! De inspectie van het Onderwijs geeft ons een ruime voldoende. Zij bewaken de kwaliteit van het onderwijs op scholen. Ook scoren onze leerlingen fors boven het landelijke gemiddelde bij hun examens. En uit het landelijke tevredenheidsonderzoek geven onze leerlingen onze school een 8,7.

Docenten, leerlingen en ouders

Dat wij hoog scoren komt niet alleen door ons. Wij betrekken jou en je ouders bij ons onderwijs. Hebben de docenten een studiedag, dan zijn er ook ouders en leerlingen bij!

Mag het ietsje meer zijn

We werken met lessen van 75 minuten. Na elke les heb je een pauze. Dit past bij de school. De docenten geven jou in deze lessen dan die aandacht, die je nodig hebt. De docenten werken met dezelfde aanpak en bouwen de lessen op dezelfde manier op. Zo weet jij wat je kan verwachten in elke les.

Chromebook

We gebruiken in de lessen steeds vaker digitaal lesmateriaal. We willen je voorbereiden op de toekomst. Daarom werken wij met Bring Your Own Chromebook: elke leerling heeft dus zijn eigen Chromebook bij zich.

Huiswerkklas

Drie middagen per week bieden wij je tegen een kleine vergoeding de mogelijkheid om in een rustige sfeer jouw huiswerk te maken. Ideaal voor wie het moeilijk vindt thuis geconcentreerd te werken.

Talenten

Wij zitten in een uniek gebouw. Wij hebben een theater! Dit geeft jou de kans om je eigen mogelijkheden te ontdekken of verder te ontwikkelen. In de CULTuren en onze eigen voorstelling van TheJAter heb je de kans om dit te laten zien. Ook de bibliotheek zit in ons gebouw. Wij werken daarmee samen. Onze grote sporthal biedt je de kans om je talenten op het gebied van sport te laten zien. Naast de LO-lessen heb je ook SPORTuren. Hierbij maak je kennis met diverse sporten. Ben jij een sportfanaat en wil je nog meer sporten? Kies dan LO als examenvak. Dat kan bij ons.

“Jan Arentsz Langedijk, de enige middelbare school van Langedijk. Een school die midden in de samenleving staat en waar Sport en Cultuur je laten bewegen. Een school om trots op te zijn!”