Werken bij

Ook werken bij de leukste school van Nederland?

Drie docenten – drie verhalen

De overstapper De zij-instromerDe nieuwkomer

Vacatures Jan Arentsz

Solliciteert u in de schoolvakantie? Helaas zijn wij dan gesloten. U kunt direct nĂ¡ de schoolvakantie een ontvangstbevestiging van ons ontvangen.

Op onze vestiging Van der Meij College hebben we ook diverse vacatures.

Klik hier voor de vacatureteksten en om te solliciteren.

Academische Opleidingsschool

Het Jan Arentsz is een academische opleidingsschool voor leraren. 

De opleidingsschool is gestart als landelijk project van het Ministerie van Onderwijs om op een intensieve manier samen te werken met de lerarenopleidingen. De leraar in opleiding krijgt meer en vooral een professionele begeleiding op maat bij het werkplekleren (stage). 

Veel leraren in opleiding volgen een duaal traject. Dat betekent, dat zij naast hun verplichte stage-activiteiten ook betaalde werkzaamheden verrichten voor de school. Wij noemen deze leraren in opleiding onderwijsassistenten


Zij-instromer?

Overweeg je de overstap naar het onderwijs?
Bekijk dan deze site gloednieuwe site eens: www.stappeninhetonderwijs.nl

Opleiden in school

Sinds 2001 is onze school een opleidingsschool voor leraren. Het is een landelijk project van het Ministerie van Onderwijs om op een intensieve manier samen te werken met de lerarenopleidingen. De leraar in opleiding krijgt professionele begeleiding op maat bij het werkplekleren (stage). Veel leraren in opleiding volgen een duaal traject. Dat betekent, dat zij naast hun verplichte stage-activiteiten ook betaalde werkzaamheden verrichten voor de school. Wij noemen hen schoolassistenten.

Doordat de studenten op de werkvloer o.a. leraren assisteren bij diverse onderwijstaken, doen zij veel ervaring op en kunnen zo beter werken aan hun vaardigheden voor het beroep van leraar. Het opleiden en begeleiden van studenten gebeurt in nauwe samenwerking met de vertegenwoordigers (instituutsopleiders) van de opleidingsinstituten.
Lees hier meer over de opleidingsschool.

jan arentsz begeleiding coaching alkmaar